Saturday, February 20, 2010

IKONA MAPS (Malware Attack Prevention System)





WHAT,HOW,WHERE AND WHEN?

IKONA MAPS is a application that protecting the system from all ATTACK,offering total solutions not just from Virus but also from Spyware,Malware and "HACK".MAPS is 4 in 1 application well knows as "MALWARE ATTACK PREVENTION SYSTEM".MAPS is the stand alone application that make it world first application that totally different with other current application that using the same solution "know,unknow,datase,updateds,patches etc.Many question and search have been made by user to get further detail about this application.Today i will share some infromation,opinion,and experient with all my dearest blogger,friends.For more info go to our website www.ikonasoftware.combecause my write today will be in malaysian language atas permintaan ramai kawan²,web admin,blogger dan keluarga.

Seperti yang dinyatakan di atas MAPS adalah "Malware Attack Prevention System" yang mana berkeupayaan penuh mengatasi masaalah system computer di serang secara sedar atau pon secara tak sengaja terclik laman web yang di penuhi "Virus" atau "Malware"
juga dari cd,dvd,pendrive,bluetooh,email atau dari mana² juga,termasuk berkeupayaan menghalang system dari diceroboh.

MAPS adalah satu² nya aplikasi yang tidak mengunakan sambungan(internet),tiada updates,tiada virus database,juga tiada virus patches.Sekira nya MAPS mengenal pasti virus di komputer anda,ia hanya lah dikenal pasti sebagai "MALWARE".Untuk mereka yang suka pada nama² virus,ini agak nya mungkin berita buruk sebab anda tak mungkin dapat mengenali virus yang memasuki komputer anda.Tetapi kebaikannya adalah system anda free virus setiap masa.

MAPS juga aplikasi yang meringankan komputer anda di mana MAPS hanya mengunakan 4% cpu komputer anda untuk memerhati dan scanning system anda tanpa henti.MAPS adalah aplikasi yang pertama hidup setelah komputer anda dihidup kan,dan yang terakhir berhenti ketika komputer anda dimati kan,memberi 100% perhatian kepada system anda.Tidak seperti aplikasi lain yang mengunakan banyak tenaga,cpu,memori ketika scanning,jugak mengunakan hampir keseluruhan bandwith sambungan jalur lebar anda ketika updates,dalam banyak kes anda terpaksa berenti menggunakan komputer anda hanya untuk memberi laluan untuk aplikasi keselamatan lain untuk beroperasi.Tanpa MAPS bagaimana anda mengatasi masaalah ini?,TIADA kerana system anda perlu virus patches setiap hari,sekiranya anda ketinggalan patches untuk hari itu.Anda perlu menanggung risiko dan berharap tiada serangan virus yang akan berlaku pada hari itu.Tak mungkin serangan tidak berlaku kerana pada tahun 2008 seluruh dunia di banjiri oleh 4,491,679,525 malware yang berada di jalur lebar hanya dalam satu bulan.Menakutkan,ya itu lah realiti yang berlaku di dunia jalur lebar masa kini.Kebanyakan Aplikasi sedia ada telah menaik taraf aplikasi untuk mengesan aktiviti malware di Web,sekira nya aktiviti malware yang ada di web tersebut terlalu tinggi anda tidak di benar kan untuk memasuki nya sama sekali,seperti nya kebebasan anda melayari telah terhad dan terbatas.MAPS tidak akan sama sekali menghadkan kebebasan anda.Bunyi nya seperti terlalu sukar untuk di percayai bukan,itulah sedikit sebanyak pengenalan untuk IKONA MAPS.Seterus nya mari lah kita terus menyelami MAPS dari sudut "BAGAIMANA" ikona MAPS berkerja,dan mengawal serta memerhati system anda sepenuh nya.

Sebelum kita terus kan dengan MAPS adalah perlu untuk anda memahami tentang tentang aplikasi pencegah virus,setiap orang mempunyai jawapan yang berbeza tentang aplikasi pencegah virus yang terbaik,hanya 2 dari 10 yang memberi jawapan yang sama tentang jenama aplikasi virus yang baik,kenape?.Jawapan nya kerana setiap aplikasi virus sebenar nya adalah sama,yang membeza kan hanya pakej² yang di tawarkan.Ini kerana aplikasi yang tersedia masa kini menguna kan database,updates,heuristics logic (virus signature technologi).Perlu diperjelaskan teknologi ini telah di guna pakai lebih 20 tahun,dan hanya berkesan untuk virus yang di kenali sahaja,dan system anda perlu sentiasa berhubung dengan internet,sekira nya anda di serang virus baru anda tidak akan terselamat sama sekali.Telah pun di uji berkali² dan tidak ada satu pun yang memberikan berita baik untuk anda.

Ikona MAPS menggunakan 2 cara untuk memerhati dan mengesan kerapuhan setiap aplikasi atau ape jua serangan yang wujud.MAPS memerhati "kelakuan" dan "perbuatan"(intension and behavior).Setelah MAPS memasuki system anda ianya akan berada di system level memerhatikan KERNEL dan RAM komputer anda.Setiap file akan execute di RAM,Sikap dan kelakuan file tersebut akan di perhatikan oleh MAPS,sekira nya kelakuan nya adalah tidak menyamai dengan keperluan system anda ianya akan di hapuskan sama sekali,tanpa memberi ruang untuk file tersebut sampai ke cakera keras anda.MAPS juga memerhati kan driver dbase anda setiap perubahan yang berlaku dalam ape jua bentuk akan di perhatikan.Sekira ada aktiviti yang berlaku ianya akan di kuarantin kan.MAPS tidak akan sesekali berhenti berkerja,MAPS tidak boleh di deleted,MAPS hanya boleh di uninstall oleh orang yang di beri hak,(administrator).Sekira nya system file anda dengan sengaja di deleted atas tujuan khianat,MAPS akan melaku restore dengan sendiri,MAPS juga sentiasa memastikan system anda di hidup kan dalam keadaan baik seperti kali terakhir system anda di mati kan.

Ikona MAPS menyedia control panel yang sgt mudah digunakan,yang mana setiap setting komputer boleh dilakukan dengan mudah oleh orang yang diberi hak atau anda sendiri,apa yang diperlu kan hanya lah kata laluan yang telah ditetap kan oleh anda.Anda berkuasa untuk menentukan apa yang boleh dilakukan oleh komputer anda,juga apa yang tidak boleh dilakukan,dari sekecil menyekat text dokumen anda dari dibaca atau disalin hingga kepada menghadkan kepada penggunaan jalur lebar kepada beberapa jam sehari,yang mana semua boleh anda tentukan semudah satu clik sahaja.Ikona MAPS merekod kan setiap perkara yang berlaku kepada komputer anda didalam log,MAPS tidak akan terlepas pandang walaupun hanya sekecil menukar tetikus lama kepada yang baru,membuang,quarantine,save file hingga kepada percubaan pencerobohan masuk ke dalam system anda.Log juga berkeupayaan merekod setiap malware yang anda temui semasa anda melayari internet,dengan kata lain Ikona MAPS mampu membuktikan kewujudan malware atau ape jua kerapuhan yang wujud di dalam web yang anda kunjungi.Ikona MAPS adalah aplikasi yang mempunyai pelbagai bahasa,english,itali,perancis,arab,sepanyol,dutch,malaysia,china,india dan lain-lain.

Saya harap apa yang di tuliskan kali ini dapat memberi sedikit info untuk menjawab banyak perbualan hangat tentang Ikona MAPS.Ikona MAPS di jangkakan akan berada di pasaran pertengahan tahun ini.Untuk mendapatkan maklumat lanjut tentang Ikona MAPS juga boleh menghubungi saya melalui email kepada nurizman@ikonasoftware.com Untuk rakan² yang menyokong kami selama ini,jutaan terima kasih di harap dapat hubungi saya untuk merasai sendiri Ikona MAPS,free setahun lesen Ikona MAPS untuk dicuba.HAHAHA..confirm ramai yang email aku nih,MR NBG,BRO STEEL,BRO SHAM..all the best and thank you so much,luv yaa..opss!..dato kk our founder and big boss..errr,thank you bosss

Lastly,"UPDATES,IMPROVE..AND YOU WILL GET BETTER,yeahhh!!..i luv my wife!
Post a Comment

Facebook